Facebook
  
FlowRadio
Flowdiet - ylipaino ei ole ylivoimaa

Pikkujuttui


Tuijotin taas lauantaina lamaantuneena eräässä nimeltä mainitsemattomassa kuopiolaisessa tavaratalossa sitä, kuinka ihmiset jonottivat rullaportaisiin.
Itse olisin kävellyt vieressä vapaana olleet tavan portaat noin kolme kertaa siinä ajassa, minkä muut käyttivät jonottamiseen ja sitten vähittäiseen hinautumiseen kohti seuraavaa kerrosta.

Mitenköhän sitä saisi ihmisten päähän taottua, että pienistä asioista voi oikeasti päivän mittaan koota melkoisen annoksen painonhallintaa edistävää liikuntaa. Katsokaa vaikka tätä taulukkoa ja kuukaudessa kertyvää eroa energian suhteen!

 

Uskokaa pois, vähä on paljon, ja pieni on suurta.

 

Taulukko: www.cutthewaist.com

3 kommenttia kirjoitukseen “Pikkujuttui”

 1. February 8, 2012 at 12:44 pm

  Kyllähän arjen valinnoista voi kerätä mukavasti liikuntaa, mutta entä jos myös ruokahalu kasvaa samassa suhteessa?

 2. February 8, 2012 at 1:21 pm

  No nyt puhutaan hyvin pienistä ponnisteluista ja siitä on muuten ihan näyttöäkin, ettei liikunta juurikaan nosta energiansaantia, esim:
  http://journals.lww.com/acsm-msse/Abstract/1997/08000/Effects_of_exercise_on_appetite_control_.14.aspx

  Sitten kun aletaan puhua Vasaloppetista ja Vaarojen maratonista (terveisiä vaan kaikille treenikavereille), niin se on eri tarina se.

  Ja painonhallinnan ohella, liikunnan muita terveyshyötyjä ei pidä tietenkään unohtaa.

 3. February 8, 2012 at 1:47 pm

  Mielenkiintoista, harmi ettei pääse lukemaan koko tekstiä tuosta katsauksesta. Osaisitko heittää viitteitä joihinkin varsinaisiin tutkimuksiin, jotka parhaiten tukevat noita johtopäätöksiä?

  Olisin kuvitellut, että keho pyrkisi säätelemään energian saantia (eli nälkää) kulutuksen mukaan. Hieno juttu laihdutuksen kannalta jos näin ei ole.

Jätä kommentti