Facebook
  
FlowRadio
Flowdiet - ylipaino ei ole ylivoimaa

Ruokablogi: Contact lentils


Originaalin ajatuksen mukaan FlowFood-osion piti sisältää ruokaohjeita ja tuote-esittelyjä, mutta kaiken muun säätämiseksihän se on näköjään mennyt. Mutta palataan nyt kesän ajaksi idean alkulähteille ja aloitetaan esittelemällä yksi lempiresepteistäni: marinoidut linssit (tai mieheni lanseeraamaa termiä käyttäen ihan vaan papanat).

Marinointi kannattaa suorittaa jo nälkää edeltävänä päivänä, jotta linssit ehtivät kunnolla maustua.  Kriittisiä pisteitä on sen verran vähän, että tämän pitäisi kyllä onnistua joka jampalta.

Näitä tarvitaan:

2 dl vihreitä linssejä
4 dl vettä

Marinadi:
3 rkl oliiviöljyä (rypsi- käy myös)
2 rkl valkoista balsamietikkaa
1 rkl sitruunamehua
pippuria
suolaa
sokeria

Keitä linssejä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat lähes (muttei kuitenkaan) kypsiä. Kaada linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Sekoita linssit marinadiainesten joukkoon ja jätä marinoitumaan jääkaappiin yön ajaksi. Laiskemmat voivat hyödyntää käyttövalmiita linssejä (esim: http://www.gogreen.fi/tuotteet/k%C3%A4ytt%C3%B6valmiit/yhden-lajikkeen-tuotteet/vihre%C3%A4t-linssit) tai vaikka papuja.

Sitten vaan linssejä esim. kalan kyytipojaksi. Ja vihreän salaatin (jossa aurinkokuivattuja tomaatteja ja halloumia) kanssa käyvät myös oikein mallikkaasti. Mutta joo, otetaan sitten seuraavalla kerralla jotain astetta haastavampaa reseptiä.

PS.In english lentils ≠ optiset linssit, vaikka ostinkin aikoinaan Kanadassa sujuvasti piilolinssit eli contact lentilsit. :D

 

Kuva: http://www.hs.fi/koti/Grillit+toivat+tasa-arvoa+ruuanlaittoon/a1339812104094

Jätä kommentti